Het ontstaan en de werking ervan

Onze lieve Shetland pony SAMSUNG DIGITAL CAMERAJakie kreeg steeds meer een hekel aan het omdoen van het halster. Op een dag bracht ik Hope, ons dochtertje, naar bed en vroeg me af of dit niet beter kon. Ik lag even bij Hope en zag toen een halster voor me met een knip aan het kopstuk. Ik sprong op en heb het op papier getekend. Natuurlijk! Dat is de oplossing.

Inmiddels is het er dan alweer een tijdje, het nieuwe model halster EQU-ALL original. En het werkt echt! Jakie is nu weer blij wanneer hij zijn halster om krijgt. Hope is daar dan weer blij mee. Ze vindt de kleurtjes die de halsters hebben trouwens ook erg leuk!

Werking en voordelen:
Het EQU-ALL original halster heeft in principe dezelfde werking als alle andere halsters maar met één zeer groot verschil: bij een halster van EQU-ALL original is de kans op beschadiging van het rechteroog aanzienlijk kleiner vanwege de extra knip die aan de linkerkant van het halster is gemaakt. Deze knip zorgt ervoor dat je het halster niet meer over het hoofd van het paard hoeft te trekken (met het ‘gevaar’ om het halster langs het oog te schuren). Aan de rechterkant van het halster kun je de lengte van het kopstuk veranderen met een schuifgesp.

Op de foto hieronder zie je het gevaar bij het omdoen van een standaard halster, het halster schuurt als het ware langs het rechter oog.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA